Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Speltakken

bevers

Bevers

De Bevers van Scouting Keent-Moesel zijn een gezellige groep van ongeveer 14 jongens en meisjes van 5, 6 of 7 jaar. Zij spelen elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in het fantasiedorp Hotsjietonia.

Naar de Bever pagina!

Welpen

Net als Mowgli en Shanti (de hoofdrolspelers uit het Jungleboek) beleven ze spannende avonturen, en doen een hoop leuke Scouting activiteiten. De Welpen kennen veel
gevarieerde activiteiten. Er wordt gedaan aan spelletjes, sport, knutselen, feesten, muziek
en echte scoutingactiviteiten als pionieren, insignes halen en hutten bouwen. Op dit
moment heeft Scouting Keent-Moesel twee Welpengroepen. Er is een zaterdaggroep voor de 1ste en 2de jaars en een donderdagavondgroep voor de 3de en 4de jaar Welpen.

Naar de pagina van de Welpen

welpen logo

scouts logo

Scouts

Op het moment zijn er zo’n 20 Scouts. Elke vrijdagavond doen ze leuke spellen (onlangs maakte ze een levend tafelvoetbalspel) en leren ze ook scoutingtechnieken zoals: pionieren, kaart en kompas lezen, routetechnieken, GPS, primitief koken, hout hakken, vuur maken etc.

Naar de Scouts pagina

Explorers

De Explorers maken zelf hun programma en organiseren zelf hun jaarlijkse zomerkamp. Ze doen dus eigenlijk alleen maar activiteiten die ze leuk vinden. Gelukkig staan Kevin, Daniel en Yvonne als begeleiding altijd klaar om te helpen. En natuurlijk om de boel in het gareel te houden…
Dit is dus heel anders dan bij de jongere speltakken.

Naar de pagina van de Explorers

explorers logo

roverscouts logo

Pivo’s

Anders dan binnen de andere speltakken van Scouting hebben de Roverscouts geen leiding meer. De Roverscouts zijn verantwoordelijk voor hun eigen groep, maar hebben wel een adviseur die ze begeleidt. De taken worden onder de leden van de groep verdeeld, zoals bijvoorbeeld het penningmeesterschap van de stam. Meer dan de helft van de leden van de Mar De Wit stam is ook actief als leiding bij de jongere speltakken binnen Scouting Keent-Moesel.

Naar de Pivo Pagina

Lid worden?

Wil jij ook lid worden van Scouting Keent-Moesel ?
Daar zijn wij heel blij mee!!

Wist je trouwens dat je niet meteen lid hoeft te worden ? Je mag namelijk ook eerst een aantal keren komen kijken of je Scouting wel écht leuk vindt.

Contactformulier