Image Image Image Image Image Image Image Image Image

scout-things

12 okt

By

No Comments

Scout-Things #1

12 oktober 2016 | By | No Comments

Hallo allemaal,

Daar zijn we dan weer, terug van weggeweest. De Scout-Things was jarenlang een wekelijkse nieuwsbrief, waarin kort beschreven werd wat er de afgelopen bijeenkomst gedaan werd en welke belangrijke gebeurtenissen er aan zaten te komen. In verband met een druk sociaal leven (edit – Ja hoor…..) is het er even tussenuit geweest, maar hier is ie dan weer. Op een nieuwe website en niet meer wekelijkse, maar gewoon vaak genoeg om jullie op de hoogte te houden van bijeenkomsten en belangrijke informatie van de Scouts.

Dit is dus de eerste Scout-Things van het seizoen, en we gaan maar meteen beginnen met wat er allemaal gebeurt is de afgelopen weken. Het begon zoals ieder ander jaar met het Overvliegweekend, waarbij we weer een aantal Scouts hebben mogen overgooien en nieuwe Scouts hebben mogen verwelkomen. De week daarna was het meteen kermis en dat betekent al jaren dat we met z’n allen de binnenstad onveilig maken op de vrijdagavond. Dat is natuurlijk geen goede manier om kennis te maken met alle nieuwe Scouts, dus de week daarna hebben we een aantal spellen gedaan ter kennis maken. Zo konden we meteen even controleren wat voor vlees we in de kuip hebben, want bij de Scouts gaat het er toch net iets anders aan toe dan bij de Welpen. Zo hebben we bijvoorbeeld de Veilig (of is het nou Verantwoord?) Vuur Maken insigne, of zoals het afgekort genoemd wordt VVM. Tijdens deze bijeenkomst krijgen nieuwe Scouts uitleg over vuur maken, want het blijkt ieder jaar dat dit bij de Welpen verkeerd wordt aangeleerd. Voor de oudere jaars is dit een kans om de VVM insigne te verdienen, en dat is sommige van hen dan ook gelukt. Gefeliciteerd!

Een van deze weken wordt het programma op de website gezet, zodat iedereen kan zien wat we gaan doen. Maar enkele belangrijke data zijn al:
28 oktober – Geen bijeenkomst i.v.m. Herfstvakantie
26 november 9:45 tm 12:15 uur – Mobiele Scoutsshop op de Boshoek (Nieuwe Scouts, vergeet geen uniform te kopen!)
26 en 27 november – Winterhike met overnachting

Submit a Comment